Tarçınlı Kırmızı Fasulye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Peru olan kırmızı fasulye, ülkemizde Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Yüksek oranda lif içeren bu besin, protein ve demir mineralleri de barındırır. Genellikle pilav, et ve salataların içerisinde kullanılır. Antioksidan özelliği sayesinde kanser ve kalp hastalıkları riskini azaltır. Malzemeleriniz hazırsa, fasulye sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak kırmızı fasulye tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Tarçınlı Kırmızı Fasulye Kaç Kaloridir?

Tarçınlı Kırmızı Fasulye Tarifi İçin

Malzemeler

Tarçınlı Kırmızı Fasulye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Tarçınlı kırmızı fasulyeyi, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Konserve fasulye kullanacaksanız, tarife başlamadan önce mutlaka sudan geçirin.
  • Fasulyelerin daha kolay pişmesi için, bir gece önceden ılık suda bekletin.
  • Fasulyeleri pişirirken tencerenin içerisine tuz ekleyin ve karıştırın.
  • Fasulyeler piştikten sonra tuz eklememeye özen gösterin. Aksi takdirde fasulyeler sertleşmeye başlayacaktır.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bakliyat Tarifleri Video Tarifler Ana Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak