Şipşak Kuşkonmaz Turşusu
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şipşak Kuşkonmaz Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Şipşak Kuşkonmaz Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşkonmazları temizledikten sonra soğuk suda 1 dakika bekletin. Daha sonra kaynar suyun içinde 1 dakika haşlayıp çıkarın. En son olarak da buzlu suyun içine aktarıp 1 dakika bekletin. Süzüp daha sonra kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
  2. Elma sirkesini, kaya tuzunu, pul biberi, yenibaharı ve tarçın çubuğunu tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın.
  3. Kuşkonmazları yüksek bir kavanoza dik olacak şekilde yanyana yerleştirin. Kaynattığınız sirkeli karışımı dökün.
  4. Aralara da dilimlenmiş limonu, sarımsak parçalarını yerleştirin. En son zeytinyağını dökün. Kavanozun kapağını kapatın. 3 saat sonra sirkeli kuşkonmazınız hazır.

Nefis zencefil turşusu tarifini de deneyin.

Tarif Kategorileri

Turşu Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak