Bolca tüketilebilen ve kalorisi çok az olan bu meyve, zayıflama diyetlerinde yaz aylarının vazgeçilmezidir. Sağlıklı beslenme eşliğinde günde bir avuç yeşil erik yiyerek sarkmaların üstesinden gelebilirsiniz.
- Soğanı çok ince doğrayıp zeytinyağının yarısı ile birlikte yumuşayana kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve sarımsakları ekleyip 5 dakika daha kavurun.
- Çiçek çiçek ayırdığınız semizotlarını, irice doğradığınız erikleri ve pirinci ekleyin. En son tuzunu ve baharatını ilave edin. Önce yüksek ateşte 3-4 dakika kaynatın, daha sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın. 15 dakika pişirip ocaktan alın, servis etmeden önce kalan zeytinyağını üzerine gezdirerek dökün.
Zeytinyağlı semizotu tarifi için tıklayın