SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Farklı Sebze Yemekleri
Sebzeli Hamsi Buğulama
Sebzeli Hamsi Buğulama
Güncelleme tarihi:
11 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Karadeniz usulü sade
hamsi buğulama tarifine
göz atmayı unutmayın.
Sebzeli Hamsi Buğulama Tarifi İçin
Malzemeler
Yarım kilo hamsi
1 soğan
2 patates
2 havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Üzeri için
Yarım demet maydanoz
Sebzeli Hamsi Buğulama
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarttıktan sonra tuzlayın ve yağlı kağıt serili fırın kabının tabanına dizin.
Üzerine sırasıyla yuvarlak doğradığınız soğan, küp doğradığınız patates ve havuçları ekleyin.
Sebzelerin üzerine zeytinyağı ve su gezdirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Et Tarifleri
Balık Yemekleri
Hamsi Tarifleri
Video Tarifler
Benzer Tarifler
Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak