Sebzeli Güveç Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sebzeli güveç yemeği, patlıcan, patates, kabak, domates ve biber eşliğinde hazırlanır. İsteğe göre tavuk veya et eklenen sebzeli güveç yemeği, vejetaryen menüleri için sade bir şekilde de sunulabilir. Güveç kabında pişen, lezzetleri birbirine karışan leziz güveçte sebze yemeği için malzemeleriniz hazırsa, sebzeli güveç yemeğinin detaylarına geçebiliriz.

Güveç kabında yapılan alternatif lezzetler için klasik güveçdana kuşbaşı güveç ve güveçte et sote tariflerine göz atabilirsiniz.

Sebzeli Güveç Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Güveç Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patates ve kabaklar alacalı soyulup küp küp doğranır. 
  2. Patates, soğan ve domates kabukları soyulur ve küp küp doğranır. 
  3. Sivri biberler diğer sebzeler ile aynı büyüklüklerde doğranır.
  4. Salçalar, zeytinyağı ve baharatlar karıştırılarak homojen bir hale getirilir. 
  5. Güvece sebzeler sırayla karışık bir şekilde yerleştirilir. 
  6. Zeytinyağlı salçalı hazırlanan sos ve su üzerlerine eklenir. Güvecin kapağı da kapatılarak 180 derece 45 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak