Bal kabağı ile hazırlayabileceğiniz pratik bir lezzete ne dersiniz? Klasik kabak tatlısının farklı bir yorumu olan bu lezzete bayılacaksınız. Şık sofralarınıza çok yakışacak. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.
Bal kabaklarının üzerine şekeri serpin ve 1 gece kapağı kapalı olarak bekletin. Ertesi gün kabakları iyice yumuşayana kadar pişirin ve püre gibi olana kadar çatalla ezin. Soğumasını bekleyin.
Cam bir kalıbın içine savoyer bisküvileri sıkıca dizin. Üzerlerine ezilmiş kabakları yayın.
Kremayı mikser ile iyice çırpın. Kaymağı azar azar ekleyip iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Ezilmiş kabakların üzerine bu karışımı yayın. Buzdolabında soğuttuktan sonra, arzu ederseniz iri dövülmüş Antep fıstığı serperek servis yapın.
Püf Noktası
Kabakların olgun olmasına ve kabuklarının yeşile dönük olmasına dikkat edin.
Tarife başlamadan önce kabağın tadına mutlaka bakın. Şeker miktarını kabağın tadına göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.