Savoyerli Kabak Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bal kabağı ile hazırlayabileceğiniz pratik bir lezzete ne dersiniz? Klasik kabak tatlısının farklı bir yorumu olan bu lezzete bayılacaksınız. Şık sofralarınıza çok yakışacak. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Savoyerli Kabak Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Savoyerli Kabak Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal kabaklarının üzerine şekeri serpin ve 1 gece kapağı kapalı olarak bekletin. Ertesi gün kabakları iyice yumuşayana kadar pişirin ve püre gibi olana kadar çatalla ezin. Soğumasını bekleyin.
  2. Cam bir kalıbın içine savoyer bisküvileri sıkıca dizin. Üzerlerine ezilmiş kabakları yayın.
  3. Kremayı mikser ile iyice çırpın. Kaymağı azar azar ekleyip iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Ezilmiş kabakların üzerine bu karışımı yayın. Buzdolabında soğuttuktan sonra, arzu ederseniz iri dövülmüş Antep fıstığı serperek servis yapın.
  Püf Noktası
  • Kabakların olgun olmasına ve kabuklarının yeşile dönük olmasına dikkat edin.
  • Tarife başlamadan önce kabağın tadına mutlaka bakın. Şeker miktarını kabağın tadına göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak