Pritnisa
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bulgaristan mutfağından dünyaya yayılan pritnisa, başta Balkan ülkeleri olmak üzere birçok yerde tüketiliyor. Ana malzemeleri patates ve soğan olan pritnisa, Türk mutfağında mücvere, Avrupa'da ise röştiye benzetiliyor. Ülkemizde Bulgar mücveri adıyla da biliniyor. Hızlı bir şekilde hazırlanan pritnisa tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz, videolu anlatımıyla kabak mücver tarifine de göz atabilirsiniz.

Pritnisa Tarifi İçin

Malzemeler

Pritnisa

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup rendenin büyük tarafıyla rendeleyelim
  2. Rendelenen patatesleri elinize alarak suyunu sıkın ve patatesleri bir kaba aktaralım.
  3. Soğanın kabuklarını soyun ve su altında durulayın. Ardından soğanı da patates ile benzer şekilde rendeleyelim.
  4. Soğanı patateslerin üzerine ilave edin. Geriye kalan malzemeleri patateslerin üzerine ekleyelim.
  5. Bu esnada tavaya sıvıyağ ekleyin ve orta ateşte kızdıralım.
  6. Hazırladığınız harçtan bir yemek kaşığı alın ve kızgın yağın içerisine ekleyin. Kalın olmaması için, kaşığın arkasıyla üzerine bastıralım.
  7. Tüm mücver bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bir tarafı piştiğinde, diğer tarafını çevirelim.
  8. Pritnisa piştiğinde kağıt havlu üzerine alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Patates suyunu çok saldığı için kıvamında ve lezzetinde bir değişiklik olmaması için mutlaka suyu sıkılmalıdır.
  • Soğan suyunun acılığından kurtulmak için soğanı kabuklarından ayrıldıktan sonra güzelce yıkanması gerekir.
  • Hamuru kızartırken mümkün olduğunca ince bir tabaka halinde yaymalıyız, aksi takdirde hamur kalın olduğunda içi pişmeyecektir.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Patatesli Tarifler Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak