Peynirli Taze Fasulye Güveç
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Diyet listelerine ekleyebileceğiniz nefis bir tarif ile karşınızdayız. Etsiz güveç tarifi arayanlar için, peynir ile harmanlanmış bol malzemeli taze fasulye güvecini öneriyoruz. Krema, soya sosu, mantar ve tereyağı ile lezzetlendirilen güveci, fırına attıktan sonra size yalnızca pişmesini beklemek kalıyor. Peki, peynirli taze fasulye güveci nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, ev yapımı peynirli taze fasulye güveç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı tatlar denemek isteyenler için tereyağlı sarımsaklı karides güveç ve nefis etli güveç tarifini buraya bırakıyoruz.

Peynirli Taze Fasulye Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Peynirli Taze Fasulye Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Büyük bir tencerede kaynattığınız suya tuz ilave edin ve fasulyeleri hafif diri kalacak şekilde 7-8 dakika haşlayın. Haşlanan fasulyeleri süzün ve soğuk sudan geçirerek kenara alın.
  2. Büyük bir tencerede tereyağını orta ateşte eritin. Doğranmış soğan ve mantarları ekledikten sonra arada karıştırarak 5-7 dakika soteleyin.
  3. Unu karışımın üzerine serpin ve birlikte kavurun. Daha sonra kremayı karıştırarak ilave edin.
  4. Ardından tavuk suyunu ekleyip karıştırın ve kıvam alması için yaklaşık 6-7 dakika daha pişirerek ateşten alın.
  5. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, tuzu, karabiberi ve soya sosunu ilave ederek yeniden karıştırın.
  6. Ardından haşlanmış taze fasulyeleri ekleyerek karıştırmaya devam edin ve önceden yağlanmış fırın kabına aktarın. 
  7. Kalan kaşar peynirini üzerine serptikten sonra ağzını yağlı kağıtla kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. 
  8. Süre sonunda fırından alarak karamelize soğanları üzerine yayın. Fırında 10 dakika daha pişirin ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Peynirli Tarifler Mantarlı Tarifler Diyet Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Tencere Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak