Peynirli Sultani Bezelye
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bezelye, kuşkonmaz, salatalık ve dereotu ile hazırlanan bu yemek, ricotta peyniri ile tatlandırılır. Şık sunumu ve damaklarda iz bırakan lezzeti ile özellikle davet sofralarında yer verebileceğiniz tariflerden biridir. Malzemeler hazırsa, Şef Yıldız Öz Samaha'dan peynirli sultani bezelye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Peynirli Sultani Bezelye Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Üzeri için:

Peynirli Sultani Bezelye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sultani bezelyenin uç kısımlarını temizleyip çok hafif sıcak suda haşlayalım. Daha sonra soğuk sudan geçirip kenara alalım. 
  2. Bezelyeleri ve kuşkonmazları sıcak suda haşlayalım, suyunu süzüp aynı şekilde maydanoz, dereotunu ekleyelim. 
  3. Ardından sultani bezelye, bezelye, kuşkonmaz ve peyniri ekleyelim. Sos malzemeleri karıştırıp salatanın üstüne dökelim ve üzerine ay çekirdeklerini serperek servis edelim. Afiyet olsun.
  Püf Noktası

Peynir tuzlu olduğu için tuz eklemedim. Siz arzunuza göre ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Salata Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Davet Yemekleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak