Patlıcan Çığırtma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hazırlaması kolay ve nefis bir yaz yemeği tarifi ile karşınızdayız. Patlıcan, domates ve biber ile hazırlanan bu yemek, vejetaryen menüleri için de uygundur. Ana yemek olarak sunulan patlıcan çığırtma, sarımsak ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, sofralarınıza renk katacak patlıcan çığırtma tarifi için detaylara geçebiliriz.

Parmesanlı patlıcan ve patlıcan kıstırma tarifini deneyebilir, daha fazlasına patlıcanlı tarifler sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Patlıcan Çığırtma Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcan Çığırtma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları yıkayın ve alacalı olarak soyun. Ardından ince uzun bir şekilde kesin.
  2. Bir kaseye su ve tuz koyun. İçerisine patlıcanları alın ve 10-15 dakika bekletin.
  3. Biberleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın. Patlıcanları sudan alıp kurulayın.
  4. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve önce patlıcan sonra biberi kızartın. Kızartma işlemi bitince tavadaki fazla yağı boşaltın. (Ama birazını pişim işlemi için ayırın). Patlıcan ve biberi tekrar tavaya alın.
  5. Üzerine domates ve sarımsağı ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra kısık ateşte domates yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin ve soğuduktan sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler MasterChef Tarifleri Sebze Tarifleri Tencere Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak