Pancar Yemeği
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizde Ege ve Marmara bölgelerinde yoğunlukla üretilen pancarın faydaları saymakla bitmez. Pancar ile lezzetli birçok tarif yapabilirsiniz. Pancarlı pilav, pancar kavurması, pancar soslu spagetti, pancar salatası, pancarın en yoğun kullanıldığı tariflerdir. Malzemeler hazırsa, diyet listeleri ve vejetaryen menüleri için uygun olan pancar yemeği tarifine geçebiliriz.

Pancar Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Pancar Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pancar iyice yıkanır, topraklarından arındırılır. 
  2. Yaprakları varsa yapraklarda yıkanır. 
  3. Zeytinyağı tencereye alınır, piyazlık doğranan soğan ve sarımsak kavrulur. 
  4. Pancarlar küp küp doğranır, yaprakları ince ince doğranır ve tencereye alınır. 
  5. Baharat ve su eklenerek pişmeye bırakılır. Yoğurtla servis edilebilir. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Pancar Yemeği Kaç Kalori?

  1. Pancar yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Tencere Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak
Patlıcan tava