Pancar Kavurması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pancar Kavurması Tarifi İçin

Malzemeler

Pancar Kavurması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pancarları yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su, sirke ve sarımsak ekleyip ocağa koyun, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Kabuklarını soyup tavla zarı gibi doğrayın.
  2. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Ardından pancarları ilave edip 2-3 dakika kavurun. Tuzunu serpip karıştırın ve ocaktan alın. Soğuduktan sonra isteğe göre sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz.

Karadeniz'de sık sık tüketilen karalahana kavurması tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Meze Tarifleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak
Patlıcan tava