Nar Ekşili Nane Soslu Kuşkonmaz İle Bakla Püresi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nar Ekşili Nane Soslu Kuşkonmaz İle Bakla Püresi Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Nar Ekşili Nane Soslu Kuşkonmaz İle Bakla Püresi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Nar ekşili nane soslu kuşkonmaz ile bakla püresi malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.
  1. Haşlanmış baklayı blender’da, dereotu ve taze soğan ile iyice ezin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırıp karıştırın.
  2. Kuşkonmazların gövde kısımlarını ayıklayıp yıkayın. Kaynar tuzlu suya 5 dakika kadar atın ve hemen çıkarıp soğuk suya atın. Süzgece alıp fazla suyunu süzdürün.
  3. Sosu için tüm malzemeleri rondoya atın. Nane iyice ezilene kadar karıştırın, sonra ince tel süzgeçten süzün.
  4. Servis tabağına sırasıyla önce bakla püresini, sonra kuşkonmazları koyun. Üzerine sos gezdirerek lezzetlendirin ve hemen servis yapın.

    Pratik ekmek üzeri patatesli bakla püresi tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak