Nar ekşili nane soslu kuşkonmaz ile bakla püresi malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.
- Haşlanmış baklayı blender’da, dereotu ve taze soğan ile iyice ezin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırıp karıştırın.
- Kuşkonmazların gövde kısımlarını ayıklayıp yıkayın. Kaynar tuzlu suya 5 dakika kadar atın ve hemen çıkarıp soğuk suya atın. Süzgece alıp fazla suyunu süzdürün.
- Sosu için tüm malzemeleri rondoya atın. Nane iyice ezilene kadar karıştırın, sonra ince tel süzgeçten süzün.
- Servis tabağına sırasıyla önce bakla püresini, sonra kuşkonmazları koyun. Üzerine sos gezdirerek lezzetlendirin ve hemen servis yapın.
Pratik ekmek üzeri patatesli bakla püresi tarifi için tıklayın.