- Hamuru için un ve tereyağını yoğurun. Muskat ve soğuk su ekleyip yoğurmaya devam edin. Streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
- İç dolgusu için mercimekleri bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra süzüp bir kenarda bekletin.
- Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtıp soğanı kavurun. Biberi, havuçları, kerevizi ve kuru domatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Karışımı ocaktan alın. Tuzunu, baharatını, maydanozu ilave edip karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Kremayı, labneyi ekleyip biraz daha çırpın.
- Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açıp, yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerine çatalla delikler açıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
- Soğuyunca içine önce sebzeli iç malzemeyi yayın. Üzerine sıvı karışımından dökün. En son toz parmesanı serpin. Tekrar sıcak fırına verin, yarım saat daha pişirin.
İçeriğinde bol miktarda vitamin barındıran sebzeli kiş tarifine göz atmayı unutmayın.