Mantar Masala
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sosyal Medya yıldızı @denizberdan Deniz Berdan’dan, bol baharatlı pratik ve lezzetli bir tarif ile karşınızdayız. Masala, Hint mutfağında baharat anlamına gelen bir kelimedir. Mantar masala ise, bol baharatla yapılmış mantar yemeğini temsil eder. Malzemeler hazırsa, mantar masala tarifi için detaylara geçebiliriz.

Fenomen Lezzetler 2020/01

Mantar Masala Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için 

Mantar Masala

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayçiçek yağını tavaya alın ve rezene, kişniş tohumu ile köri yaprağını ilave edin. Kuru soğan ve taze biberden birer yemek kaşığı kadar kısmını serviste kullanmak üzere ayırdıktan sonra soğan, sivri biber, sarımsak ve kök zencefili ilave ederek 2 dakika soteleyin.
  2. Daha sonra domates, tuz, karabiber, pul biber ve biber salçasını ilave ederek 6-7 dakika kaynamaya bırakın.
  3. Son olarak mantarı ilave edin ve kapağını kapatarak 5-6 dakika pişirin. Kapağını açın ve suyu kalınlaşıp çekene kadar 6-7 dakika daha orta ateşte pişirin.
  4. Servis tabağına alın ve üzerine ayırdığınız soğan ve taze biberi serpiştirin. Süzme yoğurtla birlikte servis edin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Mantarlı Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Sebze Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak