Lahana Lazanya
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lahanadan lazanya nasıl yapılır? İtalyan asıllı bir yemek olan lazanyayı, bu kez lahana ile daha lezzetli bir hale getiriyoruz. Klasik tatlardan sıkılanlar için nefis mi nefis lahana lazanya tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak orijinal lazanya ve kabak lazanya tarifine de göz atın.

Lahana Lazanya Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Lahana Lazanya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir tencerede, kaynar tuzlu suda lahanayı haşlayıp suyunu süzün ve soğuması için bir kenarda bekletin.
  2. İç harcını hazırlamak için, tereyağı ve ayçiçek yağını bir tavaya alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun ve kıymayı ilave ederek suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
  3. Kıyma suyunu çektikten sonra salçayı ekleyip iyice karıştırın. Ardından pirinç, sumak, tuz, karabiber ve kuru naneyi de ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak 2 bardak sıcak su ekleyip harç suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Kenarları yüksek bir fırın tepsisine bir kat lahana dizin. Lahananın üzerine bir miktar iç harçtan yayın ve bir kat daha lahana dizin.
  5. Bir kat lahana, bir kat kıymalı harç olacak şekilde malzeme bitene kadar devam edin.
  6. Tepsiyi fırına vermeden önce kare dilimler halinde kesin ve üzerine turşu suyunu ya da limon suyunu (lahana turşusu yoktu ben limon kullandım) ekleyin.
  7. Son olarak üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ekleyin ve biraz sıvı yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında yaklaşık 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Öğle Yemeği Kırmızı Et Yemekleri Akşam Yemeği Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak