Kuşkonmaz Haşlama
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

K vitamini deposu olarak bilinen kuşkonmaz, A ve C vitamini de içerir. Bununla birlikte manganez, fosfor, folat ve potasyum mineralleri de barındırır. Sindirime destek olan bu besin, düşük kalorisiyle kilo vermek isteyenlerin de yardımcısıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, idrar yollarını temizler. Kan şekerini düzenlemesiyle de bilinir. Kuşkonmaz haşlama olarak tüketildiğinde hem sağlıklı, hem de doyurucu bir besindir. Peki, kuşkonmaz haşlaması nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, kuşkonmaz haşlaması tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak 35 kalorili yumurtalı kuşkonmaz ve kuşkonmaz kavurması tarifine göz atın.

Kuşkonmaz Haşlama Tarifi İçin

Malzemeler

Kuşkonmaz Haşlama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşkonmazları güzelce yıkayın.
  2. Kuşkonmazın ucunda bulunan sert kısımları bıçakla veya kabak soyacağı ile temizleyin.
  3. Tencereye tuz ve su ekleyerek kaynatın.
  4. Su kaynadığında kuşkonmazları da ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın.
  5. Haşlanan kuşkonmazların suyunu süzün ve servis tabağına alın.
  6. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve ince kıyılmış sarımsak ekleyerek karıştırın.
  7. Haşlanmış kuşkonmazı, haşlanmış yumurta ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri MasterChef Tarifleri Tencere Yemekleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak