Kıymalı Semizotu Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mayıs itibari ile bütün yaz boyunca hasat edilen vitamin deposu semizotu ile yapılan kıymalı semizotu yemeğine bayılacaksınız. Tarifin detayları aşağıda.

Semizotu ile yapılan alternatif tarifler için ezine peynirli semizotu ve çilek salatasısemizotu çorbası ve semizotu yemeği tariflerine göz atabilirsiniz.

Kıymalı Semizotu Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Semizotu Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yağ tencereye alınır ve soğan biraz kavrulur, kıyma eklenerek bir arada kavrulurlar. 
  2. Salça da eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Biberler uzunlamasına ikiye ayrılarak yarım ay şeklinde kesilir.
  4. Havuç rendelenir.
  5. Semizotları yıkanır sapları ile birlikte doğranır. 
  6. Semizotları, havuç, biberler ve bulgur eklenerek bütün malzeme harmanlanır. 
  7. Baharatlar eklenir, yaklaşık bir su bardağı su eklenerek kapağı kapalı şekilde pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Türk Mutfağı Yemekleri Sebze Tarifleri Farklı Et Yemekleri Tencere Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak