Kereviz Tempura
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kereviz Tempura Tarifi İçin

Malzemeler

Kaplama sosu için

Kızartmak için

Dip sos için

Kereviz Tempura

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kereviz tempura tarifimiz ile sevdiklerinize unutamayacakları bir lezzet yaşatın.

  1. Sebze malzemelerini iyice yıkayıp kurulayın ve dilimleyin.
  2. Karışım için; yumurta ve suyu tahta kaşık ile iyice çırpın ve bir yandan da unu ekleyin. Un topaklanabilir, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
  3. Sıvı yağ ve susam yağını derin bir tavada iyice kızdırın. Sebzeleri önce una, sonra kaplama sosuna bulayın. Isıttığınız yağın içine atarak altın rengi oluncaya kadar kızartın (Rengi çok pembeleşmeyecek).
  4. Sos için gerekli olan tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kereviz tempuraları sosu ile birlikte sıcak servis edin.

    Nefis ayvalı kereviz tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak