SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Farklı Sebze Yemekleri
Kazayağı Turşusu
Kazayağı Turşusu
Güncelleme tarihi:
27 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Kazayağı Turşusu Tarifi İçin
Malzemeler
300 ml elma sirkesi
3-4 su bardağı su
500 g kazayağı
Bir tutam tuz
Üzeri için
2 diş sarımsak
Sızma zeytinyağı
Kazayağı Turşusu
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kazayağının sarı ve sert yapraklarından ayıklayıp bol suda yıkayın. İnce doğrayın.
Sirke ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Yarım saat kadar kaynatıp pişirin.
Sirkeli suyu süzüp kepçeyle servis tabağına alın. Üzerine ince dilimlenmiş sarımsak ve sızma zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Nefis
patlıcan turşusu tarif
ini de deneyin.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Vejetaryen Yemekleri
Konserve Tarifleri
Turşu Tarifleri
Sebze Tarifleri
Benzer Tarifler
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak
Patlıcan tava