Kabaklı Ve Havuçlu Püre
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

6. aydan itibaren bebekler için kolay hazırlayabileceğiniz kabaklı ve havuçlu püre tarifi ile karşınızdayız. Ek gıdaya başlayan bebekler için en sağlıklı sebzelerden biri kabaktır. Bağışıklığı güçlendiren kabak, sindirimin düzenli çalışmasına da yardımcı olur. Peki, kabaklı ve havuçlu püre nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak karışık sebze püresi ve etli bezelye püresini de deneyebilirsiniz.

Kabaklı Ve Havuçlu Püre Tarifi İçin

Malzemeler

Kabaklı Ve Havuçlu Püre

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak pirinçleri bol suda yıkayın ve süzün.
  2. Ardından pirinçleri haşlayarak süzün.
  3. Kabak ve havuçların kabuklarını soyun. Sebzeleri küçük küçük dilimleyin.
  4. Başka bir tencerede sebzeleri haşlayın.
  5. Sebzeler yumuşadıktan sonra çatal arkası ile ezin.
  6. Pirinçleri sebzelere ilave edin ve üzerine zeytinyağı dökün.
  7. Karışımı mikserden geçirerek püre haline getirin.
  8. Üzerine yoğurt ekleyerek bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Kabaklı ve Havuçlu Püre Besin Değerleri

  1. Kabak; A, C, E ve K vitamini bakımından zengindir. İçeriğinde magnezyum, potasyum ve demir mineralleri barındırır.
  2. Havuç; A, C ve K vitamini bakımından zengindir. İçeriğinde potasyum, folik asit ve magnezyum mineralleri barındırır.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Farklı Sebze Yemekleri Kabaklı Tarifler Mama Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak