Ispanaklı Nişastalı Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Nişastalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı Nişastalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın. Taze soğanları da ince doğrayın. Sıvı yağı tavada ısıtıp doğradığınız sebzeleri birkaç dakika kadar kavurun. Ocaktan alın, rendelenmiş mozzarella peynirini, tuzu ve baharatını ekleyip tatlandırın. İç malzemeniz hazırdır.
  2. Yufkaları tezgahınıza serin ve üzerlerini eritilip ılınmış tereyağı ile yağlayın. Yağlanmış yufkaların üzerine tel süzgeç yardımıyla nişasta serpin. Yufkaları ortadan ikiye katlayın ve üzerine tekrar tereyağı sürün.
  3. Ispanaklı harcı yufkanın uzun kenarına yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloları üç parmak genişliğinde keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine sürmek için eritilip ılınmış tereyağını, yumurta sarısını ve sütü iyice karıştırın. Bu sosu böreklerin üzerine dökün.
  4. 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak