Bir tepside bulguru, tuzu ve kırmızı toz biberi harmanlayın.
İnce doğranmış ıspanakları ve ıspanak köklerini iyice yıkayıp süzdükten sonra tabanı geniş ve yapışmaz yüzeyli bir tencereye 1/4’ünü aktarın. Üzerine bulgurun da 1/4’ünü serpin. Bu işlemi üç kez daha tekrarlayın.
Ayrı bir tavada zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı karamelize olana dek kavurun. Kavurduğunuz soğanı tenceredeki bulgurlu karışımın üzerine yayın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte, bulgur yumuşayıp suyunu hafif çekene dek pişirin (Pişme sırasında suyu azaldıysa biraz daha su ilave edebilirsiniz). Ocaktan alın ve 5-10 dakika kadar demlendirdikten sonra ılık olarak servis yapın.