Fırında Sebze Mücver
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 9 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan mücver, kabak ile hazırlanan bir yemektir. Ancak bu kez, patates, patlıcan, havuç ve kerevizle yapılan sebze mücver tarifini sizlere sunuyoruz. Fırında sebze mücver, yüksek oranda vitamin ve mineral içerir. Fırında pişirildiği için, kızartmaya göre daha hafif ve yağsızdır. Malzemeler hazırsa, fırında sebze mücver tarifine geçebiliriz.

'Kabak mücver nasıl yapılır?' diye merak edenler için, videolu tarifimizi buraya bırakıyoruz.

Fırında Sebze Mücver Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Sebze Mücver

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabak ve soğan hariç bütün malzemeler kabukları soyulduktan sonra rendelenerek harmanlanır.
  2. Soğan rendelenir, fazla suyu el yardımı ile sıkılarak diğer sebzelerin yanına alınır 
  3. Havuç rendelenir, bir çimdik tuz atılır ve fazla suyunu alınca sıkılarak diğer sebzelerin yanına alınır. 
  4. Yeşillikler yıkanır ve küçük küçük doğranır. 
  5. Sarımsak ezilir.
  6. Yumurta ve un koyularak hamur kıvamına getirilir. 
  7. Yağlanan fırın kabına yerleştirilir. 
  8. 180 derecede 40 dakika kontrollü pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri Patatesli Tarifler Kabaklı Tarifler Patlıcanlı Tarifler Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak