Patlıcan ve mozzarella peyniri hiç birlikte denemiş miydiniz? Şef Elif Edes Tapan’dan @eliftapan patlıcanı lezzetlendirecek bir tarifle karşınızdayız. Patlıcanları fesleğen, domates ve zeytinyağı ile harmanladıktan sonra iki farklı peynir ile bir araya getiriyoruz. Hazırladığımız harcı fırın tepsisine yaydıktan sonra üzerine mozzarella ve parmesan peyniri serpiştiriyoruz. Hazırladığınız patlıcanları fırına verdikten sonra size yalnızca afiyetle yemesi kalıyor. Özel günlerin vazgeçilmezi olacak fırında mozzarella ve patlıcanı, fesleğen yaprakları ile birlikte servis edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, fırında mozzarella ve patlıcan yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
Faydaları saymakla bitmeyen bu sebzeye doyamayanlar için nefis patlıcan söğürtme ve fırında patlıcan kebabı tarifini de buraya bırakıyoruz.