Enginar Çullaması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Enginar Çullaması Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Servis için:

Enginar Çullaması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarları rendenin iri tarafıyla rendeleyip derin bir kaseye aktarın. Taze kişnişi de çok ince kıyıp harmanlayın. Ayrı bir kasede unu, yumurtayı, tuzu ve baharatı çırpın.
  2. Rendelediğiniz enginarların üzerine ilave edip iyice karıştırın. Elde ettiğiniz hamurdan kaşık yardımı ile alarak kızgın yağda kızartın.
  3. Süzme yoğurdu ve naneyi bir kasede karıştırın. Servis tabağına kızarttığınız enginarları yerleştirin. Üzerine naneli yoğurt gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak düşük kalorisi ve lezzetiyle çok beğenilen zeytinyağlı enginar tarifine de göz atın. Mutfağınızda farklı kültürlere yer vermek istiyorsanız, Girit usulü çullama tarifini deneyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak