Colcannon
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İrlanda mutfağı denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri de colcannon'dur. Sebze püresi olarak da bilinen colcannon, patates, pırasa, lahana, kabak ve yeşil soğan ile hazırlanır. Genellikle sonbahar ve kış aylarında servis edilir. Özellikle Cadılar Bayramı menüsünün vazgeçilmezidir. Peki, evde colcannon nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, colcannon tarifi için detaylara geçebiliriz.

İrlanda mutfağından sodalı ekmek tarifine de göz atın.

Colcannon Tarifi İçin

Malzemeler

Colcannon

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak patatesleri bir tencereye koyun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
  2. Patatesler yumuşayıncaya kadar bu şekilde pişirin.
  3. Lahanaları da farklı bir tencereye koyun ve ortalama 15 dakika kaynatın.
  4. Farklı bir tavanın içerisine dilimlenmiş pırasa ve soya sütünü ekleyerek 15 dakika pişirin.
  5. Patatesler piştikten sonra kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin.
  6. Farklı bir kapta pırasa, soya sütü, karabiber, tuz ve hindistan cevizini karıştırın.
  7. Üzerine lahanaları ekleyerek püre kıvamına getirin.
  8. Daha sonra patatesleri de ilave edin ve servis edin. Afiyet olsun.
  9. İsteğe göre kabak, yeşil soğan, krema gibi farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Colcannon Kaç Kalori?

  1. Colcannonun bir porsiyonu yaklaşık 120 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Patatesli Tarifler Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri MasterChef Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Pırasalı Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak
Patlıcan tava