Çıtır Elma Mücveri
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mevsiminde Yemek Ekim yarışmasından akıl çelen bu şahane tarif Ozan Albay’dan geliyor. Elma, tarçın ve portakal kabuğuyla hazırlanan elma mücveri, pudra şekeri ve vanilyalı dondurma ile servis edilir. Malzemeler hazırsa, çıtır elma mücver tarifine de göz atın.

Klasikten vazgeçeyenler için nefis kabak mücver tarifini buraya bırakıyoruz.

Çıtır Elma Mücveri Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Üzeri için

Çıtır Elma Mücveri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elmaları rendeleyin ve iyice suyunu sıkın.
  2. Yumurtayı derin bir kapta çırpın ve içine elma rendesini ilave edin. Un, vanilya, kabartma tozu, bal, portakal kabuğu rendesi, tarçın ve karanfili de ekleyerek iyice karıştırın ve 10 dakika süreyle buzdolabında bekletin. 
  3. Bir tavada sıvıyağı ısıtın ve elmalı harcı kaşık kaşık yağın içine alarak bol yağda kızarana kadar pişirin. 
  4. Kızarttığınız mücver toplarını servis tabağına alın ve üzerine esmer şekerle hazırlanmış pudra şekeri ve tarçın karışımını serpin.
  5. Servis sırasında vanilyalı dondurma ya da çeşitli meyve marmelatları ile ılık servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Elmalı Tarifler Yumurtalı Tarifler Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak