Çiriş Otu Yemeği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizde en çok Akdeniz ve Ege'de yetiştirilen çiriş otu, genellikle Mart ve Nisan aylarında toplanır. Vitamin bakımından zengin olan bu besin; pilav, börek, çorba ve sulu yemeklerde kullanılır. Antioksidan özelliği sayesinde vücudun hastalık direncini arttırır. Romatizma ve kronik ağrıların tedavisinde kullanılır. Bazı yörelerde 'yabani pırasa veya kirkiş otu' isimleriyle de anılır. Demir bakımından zengin olduğu için, kansızlığa ve saç dökülmelerine karşı olumlu bir etkisi vardır. Özellikle Erzurum mutfağında sık sık tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, 'Çiriş otu yemeği nasıl yapılır?' birlikte görelim.

1 Porsiyon Çiriş Otu Yemeği Kaç Kaloridir?

Siz de akşam öğünlerinde sebze yemeklerine yer vermek istiyorsanız, kalp sağlığını korumasıyla bilinen kıymalı ebegümeci tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Çiriş Otu Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Çiriş Otu Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Üzerine soğanı yemeklik doğrayıp kavurun.
  2. Domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Yemeğin içerisine iri doğradığınız çiriş otlarını, bulgur ve tuzu ilave edin.
  3. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Bulgurlar yumuşayınca karabiberi ekleyip karıştırın.
  4. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Çiriş otu yemeğini, yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Yabani otlar arasında bulunan çiriş otunun köklerini ve uç kısımlarını mutlaka temizleyin.
  • Tarife başlamadan önce bol su ile durulayın ve üzerinde toprak kalmamasına dikkat edin.
  • Pişirme esnasında aromasını arttırmak için birkaç damla limon suyu ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Kayseri Mutfağı Sulu Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Yöresel Tarifler Sebze Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak