Beğendili Ahtapot
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beğendili Ahtapot Tarifi İçin

Malzemeler

Beğendili Ahtapot

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kömür ateşinde patlıcanı közleyip, kabuklarını sıyırın. Tavaya tereyağını ilave edip hazırladığınız patlıcanı içerisine koyun, tahta bir kaşık yardımıyla ezin. İçerisine sütü ilave edip, belirli bir kıvama gelene kadar pişirin. Pişen patlıcanların içerisine kaşar peyniri ve tuzu ilekleyip iki tur çevirdikten sonra ateşten alın.
  2. Haşlanmış olan ahtapotu ızgarada mühürleyin. Tavaya tereyağını koyun, mühürlediğiniz ahtapotları bıçakla kesip tereyağıyla harmanlayın. Pul biberi de ilave edip biraz daha karıştırın ve ateşten alın. Önceden hazırladığınız beğendi sosu servis tabağına alın ve üzerine ahtapotu ilave edip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak