Balkabağı Püresi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarının vazgeçilmezi bal kabağı püresi, hem sağlıklı hem de pratik bir alternatif sunuyor. Vitamin ve mineral deposu olan bu lezzet, tatlılarda, çorbalarda ya da yan yemeklerde mükemmel bir şekilde kullanılabilir. İşte kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bal kabağı püresi tarifi:

Brokolili Tavuk Püresi tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon bal kabağı püresi kaç kaloridir?

Bir porsiyon bal kabağı püresi 60 kaloridir.

Balkabağı Püresi Tarifi İçin

Malzemeler

Balkabağı Püresi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal kabağını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın.
  2. Doğranmış bal kabağını bir tencereye koyun, üzerine yeterince su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kapağını kapatın ve yaklaşık 15-20 dakika, yumuşayana kadar pişirin.
  3. Haşlanan bal kabağını süzün ve biraz soğumasını bekleyin.
  4. Bal kabağını bir mutfak robotuna veya bir eziciye alın. Zeytinyağını, tarçını, vanilya özütünü ve isteğe bağlı tuzu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  5. Hazırladığınız bal kabağı püresini sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Mama Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak