Baklalı Ve Pırasalı Turta
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baklalı Ve Pırasalı Turta Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç dolgu için

Baklalı Ve Pırasalı Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için bir kaba un, yumuşatılmış tereyağı, yumurta ve bir tutam tuz koyun. Üzerine 2 çorba kaşığı soğuk su ekleyin ve yoğurun.
  2. Unladığınız tezgaha hamuru alarak, homojen bir karışım elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru yuvarlayarak, üzerini örtün. Sıcak bir ortamda dinlendirin.
  3. İç dolgu için yuvarlak kestiğiniz pırasayı, yarım çorba kaşığı tereyağı, tuz ve birkaç damla suyla birlikte yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  4. 2 yumurtayı yarım çorba kaşığı tereyağı ve bir tutam tuz ile krema kıvamına gelene kadar çırpıp dinlendirin. Diğer yanda salamı ince şeritler halinde doğrayın.
  5. Hamuru ikiye kesip, her birini ilk olarak merdane ile ardından da elinizle açın.Hamurun birini, yağlayıp unladığınız 22 cm’lik kelepçeli kalıba aktarın.
  6. Üzerine pırasa, iç bakla, doğranmış salam, çırpılmış yumurta ve 1 çorba kaşığı parmesan ekleyin. Diğer hamuru üzerine örtüp, kenarlarının açılmaması için sıkıca şekillendirerek kapatın. Çırpılmış yumurta sürüp, 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Sebze Tarifleri Pırasalı Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak