Bakla Borani
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Isparta mutfağının en lezzetli yemekleri arasında, bakla borani yer alıyor. Genelde et yemekleriyle birlikte sunulan bakla borani, taze bakla, zeytinyağı ve yoğurt sosu ile hazırlanır. Malzemeler hazırsa, Isparta usulü bakla borani tarifine geçebiliriz.

Kabak borani ve ıspanak borani tarifine de göz atın.

Bakla Borani Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurt sosu için:

Üzeri için:

Bakla Borani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baklayı güzelce yıkayın ve temizleyin. Ardından derin bir kaba su doldurun ve limon suyunu içine ekleyin.
  2. Baklaları orta boyutlarda kesip kararmaması için limonlu suya atın.
  3. Tencereye zeytinyağını alın ve ince doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Yağın yanmasını önlemek için az miktarda su ekleyin.
  4. Daha sonra baklaları ilave edin ve kendi suyunda 5-6 dakika daha kavurun.
  5. Üzerini yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin. Biraz daha karıştırın ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
  6. Tuzunu da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
  7. Yemek kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve baklalar yumuşayana kadar pişirin.
  8. Baklalar yumuşayınca oda sıcaklığında dinlendirerek ılımasını bekleyin.
  9. Bu esnada yoğurt sosu için gereken malzemeleri karıştırın ve ılık baklaların üzerine dökün. 
  10. Sos tavasında tereyağını eritin. Üzerine sıvıyağ ve kırmızı toz biberi ekleyerek karıştırın. 
  11. Biber yanmadan sosu alın ve yemeğin üzerinde gezdirin. Dilerseniz, ince kıyılmış dereotu da ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yoğurtlu Tarifler Akdeniz Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak