Pip Dolması
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pip dolması, yaprak döken pip ağacının yaprakları ile yapılan bir dolmadır. Yumuşak yapraklı pip dolması, Azerbaycan mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Siz ve malzemeleriniz pip dolması için hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için karabağ ketesilobya çorbası ve badambura tariflerine göz atabilirsiniz. 

Pip Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Pip Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı ince ince doğrayın. 
  2. Yeşilliklerin tamamını yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. 
  3. Soğan, yeşillikler, pirinç, kıyma ve baharatları bir kap içerisinde karıştırın. 
  4. Pip yaraklarının içerisine koyarak sarın. 
  5. Tencereye dizdikten sonra su ekleyerek pişmeye bırakın. 
  6. Yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Pip Dolması Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. Üzerine tereyağı kızdırıp gezdirebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Sarma ve Dolma Tarifleri Sarma Tarifleri Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması