Özel günlerde sunabileceğiniz nefis bir ana yemek mi arıyorsanız? Videolu ve resimli anlatımıyla mini bal kabağı dolması tarifi tam size göre. Malzemeleri hazırladıysanız, bal kabağı dolması tarifi için detaylara geçebiliriz.
Öncelikle bal kabaklarının içini güzelce oyun ve çekirdeklerini çıkarın.
Bal kabaklarını fırın kabına alın. İçine ve dışına zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Elinizle yağın her tarafa gelmesini sağlayın. 190 derece fanlı fırında 15-20 dakika, dış kabukları yumuşayana kadar pişirin.
İç pilav için tencereye yağ ve soğanları alıp kavurun.
Üzerine badem, bal kabağının içi, kuş üzümü, tuz, karabiber, toz kırmızı biber, yenibahar ve naneyi ekleyerek 3-4 dakika kavurun.
Ardından yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Üzerine sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. 3-4 dakika harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen pilavın üzerine nar ekşisi ve ince kıyılmış dereotu ekleyerek karıştırın.
Fırından çıkardığınız bal kabağının içini, iç pilav ile doldurun ve tekrardan fırına vererek 20 dakika pişirin.
Fırından çıkan mini bal kabağı dolmasını sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.