Kuzu Yürek Dolması
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
27 Tarif       24 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzu yüreği, en sevilen sakatat çeşitlerinden biridir. Yüreğin iç pilavla doldurulmasıyla hazırlanan yürek dolması ise, özellikle esnaf lokantalarında bulabileceğiniz lezzetler arasında yer alır. Yumuşacık bir dokuya sahip olan bu dolma, baharatlarla zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, kuzu yürek dolması tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Kuzu Yürek Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Kuzu Yürek Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu yüreklerini güzelce temizleyin. Üzerindeki fazla yağ ve damarları dikkatlice çıkarın.
  2. Yürekleri dolmalık hale getirmek için, oyacak yardımıyla içlerini açın. 
  3. Temizlediğiniz yürekleri suda bekletin ve süzerek bir kenara alın.
  4. İç pilav için; Bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
  5. İnce ince doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Üzerine dolmalık fıstıkları ekleyerek kavurmaya devam edin.
  6. Ardından yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. 
  7. Ilık suda bekletilmiş kuş üzümü, tarçın, tuz, karabiber ve yenibaharı pirince ilave edin. 
  8. Güzelce karıştırdıktan sonra suyu ekleyin ve kısık ateşte kapağını kapatarak pişirin. 
  9. İç pilav pişince 10 dakika dinlendirin. Ardından kuzu yüreklerinin içini, iç pilav ile doldurun. 
  10. Yüreklerin ağız kısmında 1 parmak boşluk bırakın. Ardından kürdan veya mutfak ipi yardımıyla ağızlarını dikkatlice kapatın. 
  11. Sos tenceresinde tereyağını eritin ve üzerine domates salçası ekleyerek kavurun.
  12. Ardından sıcak suyu ilave edin ve dolmanın sosunu hazırlayın. 
  13. Yürekleri tencereye dizdikten sonra hazırladığınız sosu üzerine dökün.
  14. Kısık ateşte ortalama 30-40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. 
  15. Dolmalar piştikten sonra 10 dakika dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Kuzu yürek dolmasını, yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Farklı Et Yemekleri Dolma Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması