Sofralarınıza farklılık ve çeşit katacağınız istiridye enginar dolaması tarifi
- Pirinci suda bekletin. Kuş üzümlerini de ılık suda bekletin.
- Enginarları limonlu suda 10 dakika haşlayıp suyun içinde bekletin.
- Yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağının yarısı ile yumuşayana kadar kavurun. Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Kuş üzümlerini, tuzu, şekeri, baharatını, limon suyunu ve 1.5 su bardağı içme suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın. İç harcı kaynayınca tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın. 10 dakika pişirin.
- Enginarları limonlu suyun içinden alıp süzün. 4 adet enginarın çanak kısımlarına hazırladığınız iç harçtan paylaştırın.
- Kalan 4 adet enginarı, içini doldurduğunuz enginarların üzerine kapatın.
- Her biri için ikişer kürdan yardımı ile enginarları sabitleyin ki pişerken dağılmasınlar.
- Enginarların üzerine kalan zeytinyağını gezdirin, 1 bardak da sıcak su dökün. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.
İzmir usulü enginar dolması tarifi için tıklayın