Deli Kız Dolması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Deli kız dolması, orta Karadeniz Bölgesine ait lezzetli bir yemektir. Nasıl ortaya çıktığına dair farklı rivayetler olsa da oldukça lezzetli olan deli kız dolmasının yapımı kolaydır. Sizler için deli kız dolması nasıl yapılır anlattık. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Deli Kız Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Deli Kız Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karalahanalar yıkanır, bir parmak kalınlığında doğranır.
  2. Soğan yemeklik doğranır.
  3. Yağlı tavada soğan kavurulur, salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Karalahana eklenir.
  5. Bulgur eklenir. Hepsi bir arada kavrulur.
  6. Baharatlar ve su eklendikten sonra pişmeye bırakılır.
  7. Demlendirildikten sonra sıcakken servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Yöresel Tarifler Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Kuzu Yürek Dolması
Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma