Patates ve ahtapot ile birlikte hazırlanan bu Fransız salatasına bir fırsat vermeye ne dersiniz? Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.
1 litre suyu kaynatın, iri tuzu, karanfilleri ekleyin.
Ahtapotu bu suda 30 dakika pişirin, ardından suyunda soğumaya bırakın.
Patatesleri soyun ve 15 dakika buharda pişirin.
Acı biberi yıkayın, küçük dilimler halinde kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Soğanı soyun ve doğrayın. Sarımsakları soyun ve şeritler halinde kesin.
Patatesleri küpler halinde kesin. Ahtapotu parçalara ayırıp patatesle karıştırın, pul biberi ve soğanı ekleyin. Zeytinyağı ve sirkeyi, tuzu ve karabiberi karıştırın. Salatayı baharatlayın, her şeyi karıştırın. Kızartılmış maydanoz ve sarımsakla servis yapın.