Narlı Ve Greyfurtlu Karalahana Salatası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 8 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Narlı Ve Greyfurtlu Karalahana Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Narlı Ve Greyfurtlu Karalahana Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Greyfurtun kabuğunu soyup dilimleyin. Beyaz zar kısımlarını temizleyin. Tavuk göğüs etlerini jülyen doğrayıp bir buzdolabı poşetine alın. Tavuk etlerinin üzerine rendelenmiş greyfurt kabuğu, greyfurt suyu ve bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edin. Poşetin ağzını sıkıca kapatın. Elinizle ovarak tavuk etlerinin tamamının sosa bulanmasını sağlayın. Soslu tavuk etlerini buzdolabında iki saat dinlendirin. 
  2. İri doğradığınız karalahanayı geniş bir kaba alın. Kalan zeytinyağını ilave edip elinizle bir iki dakika ovun. Marine ettiğiniz tavuk etlerini ısıtılmış bir döküm tavada 6-8 dakika pişirip ocaktan alın. 
  3. Karalahanayı bir servis tabağına alın. Üzerine dilimlediğiniz greyfurt, jülyen tavuk dilimleri, ince doğradığınız kırmızı soğan ve nar tanelerini ilave edin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Karıştırıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

İspanyol salatası
Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası