Kuşkonmaz & Hindiba & Yedikule Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Diyet listeleri için pratik bir tarifle karşınızdayız. Ana malzemeleri hindiba, kuşkonmaz ve yedikule olan salatayı; yemeklerin yanında veya sade bir şekilde servis edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, zengin besin değerleriyle sunulan kuşkonmaz, hindiba ve yedikule salatası tarifine başlayabiliriz.

En lezzetli salata tariflerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Nefis buğday salatası ve yeşil mercimek salatası tarifini de listenize ekleyin.

Kuşkonmaz & Hindiba & Yedikule Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Süsleme için:

Kuşkonmaz & Hindiba & Yedikule Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşkonmazların altlarındaki sert ve beyazımsı bölümü kesin ve kuşkonmazları soyun. 1 tatlı kaşığı karbonat ilave ettiğiniz kaynar suda, diri kalmalarına dikkat ederek kalınlıklarına göre 3-5 dakika haşlayın.
  2. Kuşkonmazları, saplarını çember yapacak şekilde 6-7 cm uzunluğunda ve tam ortadan ikiye kesin. Uçlarını salatayı süslemek için ayırın
  3. Varsa bir çemberin içine yoksa kolay ters çevrilebilir bir kase kullanarak kuşkonmaz saplarını bir daire şeklinde dizin. 
  4. Zeytinyağı, balzamik sirke, dijon hardalı, tuz ve taze çektiğiniz karabiberi bir sos kabında çırparak karıştırın.  
  5. Tüm yeşillikleri bir kapta doğradıktan sonra sosu ekleyin ve hazırladığınız kuşkonmaz çemberinin içine yerleştirin. 
  6. Dikkatli bir şekilde çemberden sunum tabağına aldığınız salatanızın üstüne kuşkonmaz uçlarını ekleyin. Çörek otu ve yenilebilir çiçekle süsleyerek servis edin. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Salata Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata
Enginarlı domates salatası