Domates Soslu Enginar Kalbi Salatası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Domates Soslu Enginar Kalbi Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Domates Soslu Enginar Kalbi Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in salata tarifleri ile sofralarınıza tat katın. Bakla içlerini tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Enginar kalplerini ortadan ikiye kesin. Fesleğen ve tere otunu bol suyla yıkayıp kurulayın ve iri parçalar şeklinde doğrayıp büyük bir kasenin içine alın.

Otların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz enginar kalplerini ve sosu ekleyip harmanlayın. Kaşar peynirini iri rendeleyin. Bakla içleriyle birlikte salatanın üzerine ekleyin. Sosunu dökerek servis yapın.

Fesleğenli domates sosu
2 domatesin kabuğunu soyup küçük küpler şeklinde doğrayın. 4 parça güneşte kurutulmuş domatesi yumuşayana kadar zeytinyağında bekletip kıyın. 1 çay bardağı sızma zeytinyağına küp kesilmiş domates ve kurutulmuş domatesi ekleyip karıştırın. 2-3 dal fesleğeni ve frenksoğanını iri parçalar şeklinde doğrayıp zeytinyağına ilave edin. Taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Salata Tarifleri Diyet Yemekleri Peynirli Tarifler Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata
Enginarlı domates salatası
Klasik Moshe yeşil salata