Temel besin kaynaklarından biri olan buğdayın ana vatanı Anadolu topraklarıdır. Ülkemizde en çok İç anadolu'da yetiştirilen bu besin; ekmek, makarna, salata, erişte yapımında kullanılır. Kalsiyum, çinko ve demir mineralleri barındırır. Bağırsakları düzenli çalıştırmasının yanı sıra sinirlerin yatışmasını da sağlar. Ayrıca zihin yorgunluğu ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesinde etkilidir. Malzemeleriniz hazırsa, faydaları saymakla bitmeyen sade buğday salatası tarifine geçebiliriz.
Buğday Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Buğday Salatası Kaç Kaloridir?
Buğday salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 60 kaloridir. Lif bakımından zengin olduğu için, diyet listelerine ekleyebileceğiniz tarifler arasındadır. Dilerseniz, buğday çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.
Zengin besin değerleri sunulan lezzetli diyet yemekleri mi arıyorsunuz? Metabolizmayı hızlandıran ve sindirimi rahatlatan nefis kinoalı meyve salatası tarifine göz atın.