Soğan Breze
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Soğan Breze Tarifi İçin

Malzemeler

Soğan Breze

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...   

Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Zeytinyağını tencerede hafifçe ısıtın. Kabukları soyulmuş soğanları şeker ile birlikte soteleyin.

Beyaz şarap, yarım çay kaşığı tarçın, tuz, karabiber ve adaçayı yapraklarını ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabaklaklarına paylaştırıp soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi