Kuru domatesleri kaynar suda 3-5 dakika bekletin. Domates, pastırma, ufalanmış ekmek içi, ceviz içi, sarımsak, taze nane, kırmızı pul biber, kekik, zeytinyağı, süzme yoğurt, yarım limonun suyu ve tuzu mutfak robotuna alıp ezin. Urfa peynirlerini enine ortadan ikiye kesin. Bir çay kaşığı yardımıyla içlerini yanlarında pay kalacak şekilde oyun. Suda bekletip fazla tuzunu giderin. Mantarların saplarını çıkarıp yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın ve kısık ateşte mantarlar diri kalacak şekilde pişirin. Akdeniz yeşilliklerini servis tabağına yayın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede çırpıp yeşillerin üzerine gezdirin. Peynir ve mantar çanaklarını domates ezmesiyle doldurun. Peynir ve mantar çanaklarını yeşilliklerin üzerine yerleştirin ve üzerine kavrulmuş susam serpip servis yapın.