Patateslerin kabuğunu soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Süzgece alıp suyu süzülene kadar bekletin. Zeytinyağını ısıtıp patatesleri kızartın. Süzme yoğurt ve bir tutam tuzla ezilmiş sarımsağı bir kasede çırpın. Güneşte kurutulmuş çarliston biberleri küçük parçalar şeklinde kesin. Az zeytinyağı eklenmiş tavada yanmayacak ve kıtır kıtır olacak şekilde kızartın. Kızarmış patates ve kızarmış biberleri süzme yoğurda ekleyip karıştırın. Çam fıstıklarını yağ eklenmemiş tavaya alıp kısık ateşte kavurun. Mezeyi servis tabağına alıp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Kavrulmuş çam fıstıklarını üzerine serpin. Tereyağını tavaya alıp ısıtın. Kırmızı toz, pul biber ve kuru naneyi ekleyip birkaç saniye sonra tavayı ocaktan alın. Mezenin üzerine gezdirip servis yapın.