Patates Çanağı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dilediğiniz yemeklerin yanında tamamlayıcı lezzet olarak sunabileceğiniz patates çanağını aynı zamanda çay saatlerinde de keyifle tüketebilirsiniz. Patateslerin haşlanıp maydanoz ile buluşturulmasıyla hazırlanan bu yemeği, yoğurtlu sos ile zenginleştirebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, nefis bir tarif olan patates çanağı için detaylara geçebiliriz.

Patates salatasına göz atmayı unutmayın.

1 Adet Patates Çanağı Kaç Kalori?

1 adet patates çanağı 123 kaloridir.

Patates Çanağı Tarifi İçin

Malzemeler

İç dolgusu için:

Patates Çanağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup haşlayın ve bir çatal yardımıyla güzelce ezin.
  2. İnce kıyılmış maydanozu da ilave edip baharatları ekleyin.
  3. Cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve ortasını parmağınızla çukurlaştırarak çanak şeklini verin.
  4. Hazırladığınız patates çanaklarını servis tabağına alın.
  5. yoğurt ve tuzu ayrı bir kapta çırpın içerisine sarımsakları rendeleyin güzelce karıştırın.
  6. Patates çanaklarının içini yoğurtlu karışım ile doldurun.
  7. Üzerine toz kırmızı biberli tereyağını ilave edip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.





Bu gönderiyi Instagram'da gör











Lezzet Dergisi (@lezzet_dergisi)'in paylaştığı bir gönderi

  Servis Önerisi

Yoğurtlu patates çanağını, patlıcan musakka, tepsi kebabı gibi et yemeklerinin yanına servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Patateslerin elinize yapışmaması için çok haşlanmaması önerilir.
  • Patatesleri haşlandıktan sonra hemen ezmelisiniz ki soğuduğunda ezmezi daha zor olacakır.
  • Patates çanaklarının içerisine dilerseniz rendelenmiş havuç ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Patatesli Tarifler Çay Saati Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi