Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip iyice yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp kabuklarını ayıklayın. Maydanozu ve sarımsakları temizleyip kıyın. Tavuk etini haşlayıp süzün ve küçük küçük doğrayın.
Haşlanmış nohut, tavuk eti ve sarımsağı robotta püre halinde ezin. Derin bir kaba alıp yumurta, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Hazırladığınız köfteleri galeta ununa bulayıp kızgın yağda 2-3 dakika kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, öğle ve akşam öğünlerinde tüketebileceğiniz nohutlu tavuk yemeğine de göz atabilirsiniz.