Maydanozlu Nohut Ezmesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Davetlerinizde hazırladığınız mezelerle farklılık yaratın. Maydanozlu nohut ezmesi hem çok lezzetli hem de çok pratik bir meze. Tadı humusu andırsa da yapması daha kolay ve hafif bir aperatif. Ana yemeklerin yanında garnitür olarak ya da salatalarınızın yanına sofralarınıza dahil edebilirsiniz. Lezzetli maydanozlu nohut ezmesi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları aşağıda. Hazırsanız geçebilirsiniz. 


Maydanozlu Nohut Ezmesi Kaç Kaloridir?

Maydanozlu nohut ezmesinin bir yemek kaşığı (15 gr) 35 kaloridir.

Maydanozlu Nohut Ezmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Maydanozlu Nohut Ezmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohutları ezerek püre haline getirin.
  2. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip iyice karıştırın.
  3. Üzerine kırmızı pul biber serpip servis yapın. Afiyet olsun. 


Püf Nokta:

  1. Karışımın kıvamını daha sulu istiyorsanız eğer içerisine su ya da zeytinyağı ekleyebilirsiniz. 
  2. Nohutları tam püre haline getirmek yerine çatalla ezebilir, hafif dişe gelir şekilde bırakabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Meze Tarifleri Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi