SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Meze Tarifleri
Hamsi Koli
Hamsi Koli
Güncelleme tarihi:
14 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Hamsi Koli Tarifi İçin
Malzemeler
40~50 adet hamsi
8 pazı yaprağı
4 dal taze soğan
4 çarliston biber
8 yaprak taze nane
1 tatlı kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Hamsi Koli
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Tuzlayın ve en az 20 dakika bekletin.
Pazı yapraklarının saplarını kesin ve kalın orta damarlarını çıkarın. Yaprakları yıkayın, kıyın ve çukur bir kaseye alın.
Taze soğan ve çarliston biberi temizleyip yıkayın. Kıyın ve pazıya ilave edin. Taze naneyi de kıyıp ekleyin.
Mısır ununu yeşilliklere katın ve karıştırın. Hamsi, tuz ve karabiberi ekleyin.
Karışıma azar azar su katarak boza kıvamı bir karışım elde edin. Karışımı fırın kabına alıp 200 derece fırında pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Fırın Yemekleri
Balık Yemekleri
Meze Tarifleri
Hamsi Tarifleri
Benzer Tarifler
Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi